Domov Blog 5 skrivnosti email marketinga

5 skrivnosti email marketinga

Objavljeno 8.11.2014

1.) Ne uporabljajte dolgočasnih naslovov e-sporočil

Zadeva oz. naslov sporočila je prvo kar vidi bralec. Povejte mu nekaj zanimivega, nekaj kar ga bo pritegnilo, da bo odprl vaše sporočilo in ga prebral. Če ponujate popust, ga omenite v naslovu sporočila. Dolgočasna zadeva, ki nič ne pove bralca ne pritegne k branju. Tako vržete stran vaš čas in denar.

2.) Ne pozabite na lekturo vsebine

Pred pošiljanjem večkrat preverite pravopisne napake, saj zgleda neprofesionalno, če pošljete e-pošto polno pravopisnih napak. Pravopisne napake odražajo tudi neresnost podjetja, zato preden pošljete e-pošto, naj za vami vsebino prebere še lektor.

3.) V e-sporočilu ne pošiljajte velikih datotek

Če se e-pošta ne odpre v nekaj sekundah, zgubite pozornost vaših bralcev. Za slike ali več vsebine v e-pošti, raje preusmerite bralca na vašo spletno stran. Naj sporočilo ne bo pre nasičeno z vsebinami in slikami.

4.) Poziv k akciji!

V vsebini motivirajte bralce k nakupu oz. oddaji povpraševanja. Primer: Če prodajate super metle, na kratko opišite prednosti vašega artikla, nato pa dodajte poziv k akciji »Naročite metlo«, kjer je povezava na spletni obrazec, za oddajo sporočila. Cilj vašega e-sporočila je, da pripeljete kupca na vašo spletno stran, kjer lahko odda naročilo oz. povpraševanje.

5.) Ne zanemarite številk.

Če tudi, da menite, da je vaša e-pošta učinkovita in je dosegla večino vaših bralcev, je vseeno še veliko možnosti za izboljšavo. Poglejte statistiko poslanih sporočil in njene številke. Pri oceni uspešnosti vašega sporočila bodite najbolj pozorni na:
Open Rate: del vaših bralcev, ki je odprlo sporočilo,
Bounce rate: del, ki ni dosegel vaših bralcev,
Click Rate: del, koliko bralcev je odprlo notranje povezave v sporočilu,
Unsubscribe rate: del, koliko bralcev se jih je odjavilo od vaših sporočil.

Te številke naj vam služijo kot izhodišče. Z njimi lahko merite uspeh in popravljate napake.