Domov Blog Kaj napisati v E-novico, da dosežemo dober efekt?

Kaj napisati v E-novico, da dosežemo dober efekt?

Objavljeno 30.9.2014

Kako pravzaprav začeti?

Z e-novicami se usmerimo na ciljno publiko, na bralce, ki jih zanimajo naše storitve. Predvidevamo, da imate že kvalitetno bazo, ki ste jo nabrali na spletni strani, družabnih dogodkih ali pa pri naročilih vaših strank. Le kvalitetna baza vam bom pomagal priti do želenih prodajnih rezultatih, saj boste popolnoma ciljno usmerjeni. Baze vedno lahko posegmentirate, jo ločite glede na trg, produkte, storitve,..

Pričnemo z naslovom sporočila, ki je ključni, da vaše sporočilo bralci odprejo. Naslov jih mora podpora@e-postar.com, vzbuditi nasmehniti in željo, da preberejo še več.

Predlagamo, da se izogibajte naslovom, kot so: novice oktober 2014, ali novice3/10/2014,… in uporabite rajši neposredne naslove, s pozivom k akciji ali vprašanjem,… Primer: Ugoden obisk plavanja, Kako do boljših rezultatov?,…

Naloga naslova je, da pritegne pozornost bralca, pove bistvo in ga pripravi do tega, da prebere celotno sporočilo. Preden pa prebere vaše sporočilo, vsebino vedno poskenira, zato mora biti primerne dolžine, razdeljena na odstavke in podnaslove.

V vsebini nagovarjate bralce in jim povejte bistvo. Povejte jim o vaših novostih, sporočite jim Email marketing sestava e-noviceaktualno akcijo, ki je namenjena samo njim, napišite uporabne nasvete, podarite jim e-priročnik,… Z vsebino pripeljite kupce na vašo spletno stran, kjer lahko oddajo povpraševanje. Pomembno, da povdarite poziv k akciji! V vsebini se izognite besedam, ki vplivajo na spam filtre. Najbolj »spamerske besede« so: brezplačno, akcija, 50% off, €,..

Bodite dosledni in vsakič na enak način nagovarjajte bralce. Priporočljivo je, da jim vedno pošljete sporočilo iz istega naslova, mi pa priporočamo, da se oseba, ki skrbi za vaša sporočila in stranke vedno podpiše in doda imenu obraz z izbrano fotografijo.

Kako pa lahko pošljete sporočilo na n-število naslovov in zraven vidite še kdo je sporočilo odprl? Preizkusite naše orodje e-Poštar. Pošljite do 2.000 brezplačnih sporočil in se prepričajte kako enostaven in ugoden je začetek e-Poštnega marketinga.

Za več informaciji nam lahko pišete na podpora@e-postar.com ali nas pokličete na 0590 53 901.