Domov Blog Najboljših 10 namigov za SMS marketing kampanje

Najboljših 10 namigov za SMS marketing kampanje

Objavljeno 27.11.2014

Sodobni potrošniki so mobilni, vedno v pogonu in s sabo vedno nosijo mobilnik, na katerega prejemajo najrazličnejša sporočila. Da pa bi vaša sporočila prepričala uporabnika v nakup storitve ali izdelka, je potrebno pripraviti dobro SMS kampanjo.

Preberite si osnovnih 10 namigov, da boste vašo naslednjo SMS kampanjo zaznamovali z dobro komunikacijo z mobilnimi uporabniki.

  1. Ponudite ekskluzivno ponudbo, namenjeno samo njim – če bodo prejemniki zaznali poseben odnos, boste bolj uspešni. V sporočilih ne navajajte informacij dostopnih na vaši strani ali v e-novicah. Potrošniki so izredno navezani na svoje mobilne telefone in ne spustijo kar vsakogar v svoj krog. Da vas spustijo noter, se boste morali za to res dobro potruditi, da se jim bo to splačalo.

  2. Zamislite si dvostranski pogovor. Kot prodajalci veste, kaj želite od svojih kupcev. Zdaj pa stopite korak nazaj in premislite, kaj si kupci želijo od vas. Kakšne uporabne informacije jim lahko posredujete? Raziskave so pokazale da 15% potrošnikov raje prejemajo finančne informacije preko SMS in 25% ljudi si želi potovalne informacije prejeti v obliki SMS-ov.

  3. Ne motite potrošnikov v neprimernem času. Pred 11. uro in po 21.h se raje izogibajte promocijskim SMS-om.

  4. Ključnega pomena je »tajming« - »kdaj« je najpomembnejša vprašalnica v marketingu. Optimizirajte čas pošiljanja tako, da boste privabili največ kupcev, npr.: malo pred velikimi nakupi pred prazniki. Če vodite dobro evidenco nakupov preko svoje spletne trgovine, si ravno s temi podatki pomagajte določiti najboljši čas dneva, tedna ali meseca za vašo prodajno nišo.

  5. Najprej ponudite dodano vrednost, nato zbirajte podatke. Svoje kupce morate spoznati, da bi lahko za njih pripravili pravo ponudbo, ki jih bo prepričala.

  6. Spremljajte statistiko poslanih SMS kampanj in si zabeležite katere so bile najbolj uspešne in katere ne. Na podlagi podatkov izboljšajte svojo naslednjo SMS kampanjo.

  7. Od kupcev že na začetku ob prvem stiku pridobite čim več podatkov in dovoljenje za uporabo telefonske številke za pošiljanje SMS kampanj. Tako boste lahko prilagodili kampanje glede na zanimanja in podobno.

  8. Vključite popolno mobilno izkušnjo. V SMS kampanji uporabite povezave do strani ali aplikacij, ne zahtevajte tiskanja ali odpiranja e-pošte. Če se morajo uporabniki nekam prijaviti, uporabite socialne vtičnike (Facebook, Gmail ipd.), ki so enostaven način za njih, vam pa predstavljajo kopico novih informacij o kupcih.

  9. Sodelujte z drugimi in ustvarite najboljšo vsebino: povabite jih na kak dogodek, VIP event, obdarovanje na Facebooku, pokažite jim super posnetek na YouTube-u. Dodatne vsebine in informacije dosežejo več vpogledov in so bolj uspešne, pa še prejemniki jih raje delijo naprej svojim prijateljem.

  10. Promocijska sporočila pošiljajte iz svoje posebne številke ali še boljše, iz svojega lastnega prikaznega imena. Na začetku se najpogosteje uporablja skupno kodo za promocijska obvestila (1919), s svojo lastno kodo, pa boste pokazali svojo zavednost k dobremu marketinškemu in prodajnemu programu.

Če si želite uspeti v svetu mobilnih naprav, ne bo dovolj le zbiranje novih uporabnikov, ampak bo predvsem odločilna komunikacija med njimi in vami. Pošiljanje sporočil in odgovarjanje nanje aktivno vključi uporabnike v pogovor z vami, zato lahko pridobite še več vpogleda v uspešnost vaše kampanje in vam omogoči enostavnejše načrtovanje novih marketinških kampanj za prihodnost.